Pers

Uiteraard werken wij er graag aan mee om onze stichting via de pers onder de aandacht te krijgen. Hieronder treft u enkele standaard persberichten aan, die vrij te gebruiken zijn voor lokale, regionale en landelijke pers. Tevens zijn deze persberichten te gebruiken voor websites of interne communicatie binnen deelnemende organisaties.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op voor een afspraak, interview of gastles. We vertellen graag over ons doel!


18 augustus 2015: Massale media aandacht.
Naar aanleiding van 2 kranten artikelen over onze stichting in onder andere de Stentor en het Algemeen Dagblad zijn wij afgelopen week overspoeld door de media. Dit alles naar aanleiding van de knuffels die zijn neergelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17.

Stichting Geef een knuffel heeft de eervolle en verantwoordelijke taak gekregen om voor de neergelegde knuffels een nieuwe ‘eigenaar’ te vinden. Alle knuffels zullen gedoneerd worden aan kinderen die, op welke manier dan ook, wel een knuffel kunnen gebruiken.

Het bericht werd onder andere opgepakt door:
De Stentor, Algemeen Dagblad, NOS Nieuws, SBS6 – Hart van Nederland, RTL Nieuws, Nu.nl, Radio538, QMusic, 3FM, Radio & TV Oost, ANP Foto, RTV Noord-Holland en vele andere (lokale) media.


PERSBERICHT

augustus 04, 2015

RAV ontvangt knuffels

De RAV Gooi en Vechtstreek heeft deze week 75 nieuwe knuffels in ontvangst genomen van de stichting ‘Geef een knuffel’. De knuffels gaan mee op de ambulances en worden uitgedeeld als troost aan kinderen die te maken krijgen met ambulancezorg.

De stichting ‘Geef een Knuffel’ zet zich in voor kinderen met taaislijmziekte (Cystic Fibrosis). Dat doet deze organisatie door knuffels te kopen van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek. Het geld voor dit goede doel haalt de stichting op met verschillende acties en donaties.

Alle knuffels worden uitgereikt aan ziekenhuizen, revalidatiecentrums, tehuizen en ambulances om door een knuffel het leed van kinderen te verzachten.

RAV Gooi en Vechtstreek foto

V.l.n.r. Janno Bulten, René Ton (directeur RAV) en Jeroen Haverlag met de nieuwe knuffels

PERSBERICHT:
Stichting Geef een knuffel is opgericht met als doel het inzamelen van geld voor wetenschappelijk onderzoek naar CF, door de verkoop en donatie van knuffels.

Zowel bedrijven als particulieren kunnen een donatie doen voor het geven van een knuffel. De knuffelapen nemen wij af bij de NCFS, waardoor de financiële opbrengst ten goede komt aan wetenschappelijk onderzoek naar taaislijmziekte (Cystic Fibrosis). Deze knuffels worden vervolgens naar kinderen in zieken- of verpleeghuizen gebracht, zodat die tijdens hun verblijf een extra vriendje hebben. Niet alleen kinderen met taaislijmziekte ontvangen een knuffel, alle kinderen die een cadeautje kunnen gebruiken ontvangen een knuffel.

Meer informatie over onze stichting is te vinden op www.geefeenknuffel.com. Daar kunnen bedrijven, organisaties en particulieren zich ook aanmelden voor een donatie, of het worden van ‘Vriend van Geef een knuffel’. Door het worden van een vriend, help je met een vaste bijdrage per jaar mee aan het onderzoek naar CF!

Notitie voor de redactie:
Bovenstaand persbericht is vrij te gebruiken voor elke vorm van media of pers. Het bericht mag niet zonder onze toestemming worden aangepast of anders geplaatst worden dan hierboven beschreven.

De bestuursleden van Stichting Geef een knuffel vertellen graag meer over onze acties, evenementen en goede doelen. Neem contact met ons op voor een interview, gastles of toelichting op onze stichting. U kunt contact met ons opnemen via onze website.