Over ons

We stellen het bestuur van Stichting Geef een knuffel graag aan u voor. Naast initiatiefnemers Martijn en Laura Westerbrink bestaat het bestuur uit Tamara Magdelijns en Bert de Waal.

De stichting is begonnen als eenmalige actie om geld in te zamelen voor de NCFS maar inmiddels uitgegroeid tot een echte stichting met meerdere evenementen per jaar.

In onze directe omgeving was er eigenlijk niemand die echt bekend was met de ziekte CF. Hierdoor hebben we in september 2010 besloten om de opbrengst van de boeken verkoop op de Jaarmarkt in Olst niet in onze eigen portemonnee te steken, maar ten goede te laten komen aan de NCFS (Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting).  Naast een enorme opbrengst op de dagen van de jaarmarkt zelf zijn we actief doorgegaan met de verkoop van de NCFS knuffels. Tijdens het verkopen van de NCFS knuffels kregen we meerdere keren een extra donatie van mensen, omdat ze wel wilden doneren, maar niet direct een knuffel hoefden.

De oma van Martijn kwam uiteindelijk met dé oplossing voor deze donaties: “Ik wil wel graag 2 aapjes van jullie kopen. Maar ik weet niet zo goed wat ik er mee moet, dus als je wilt mag je ze ook naar kindjes in het ziekenhuis brengen”. Een fantastisch idee en zo ontstond Geef een knuffel.
We hebben in de afgelopen jaren gelukkig een hele groep actieve vrienden en vrijwilligers om ons heen verzameld die actief meehelpen met onze actie. Het is zo groot geworden dat wij op 19 november 2014 een officiële stichting geworden zijn. En een stichting kan natuurlijk niet zonder bestuur! Wij stellen hieronder het bestuur van Geef een knuffel aan u voor:

 

Martijn Westerbrink – voorzitter

Mijn naam is Martijn Westerbrink, en samen met Laura ben ik de oprichter/starter van de actie Geef een knuffel. Onze stichting steunt 2 goede doelen in één. De lachende gezichten van de kinderen, en het daadwerkelijk kunnen helpen bij het onderzoek naar een medicijn tegen CF is waar ik het voor doe. Onze ‘bijdrage’ is misschien maar klein, maar met mijn tijd, energie en inzet kan ik iets doen voor een ander. En dat vind ik belangrijk!

 

Laura Westerbrink – secretaris

Het kunnen bijdragen aan een beter leven en meer lucht voor CF-patiënten én het toveren van een glimlach op gezichtjes van kindjes die wel een knuffel kunnen gebruiken, daar doe ik het voor!

 

Tamara Magdelijns – algemeen bestuurslid en ambassadrice

Mijn naam is Tamara Magdelijns en ik ben ambassadeur van de stichting Geef een knuffel. Laura en Martijn hebben mij hiervoor gevraagd omdat ik zelf Cystic Fibrosis heb één van de redenen ben dat zij deze stichting zijn begonnen.

Ik weet zelf maar al te goed hoe het is om vaak en lang in het ziekenhuis te liggen, en daarom zet ik mij voor 100% in voor deze prachtige stichting die niet één, maar zelfs twéé goede doelen heeft (knuffels uitdelen aan zieke kinderen en tegelijkertijd hiermee geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek).

Ik ga hier met veel plezier mee aan de slag!

 

Bert de Waal – Penningmeester

 

Het begon met een simpel zinnetje, met deze actie als gevolg, en hopelijk een enorme opbrengst als resultaat…
Helpt u mee? Bij voorbaat onze hartelijke dank!