Over ons

We stellen het bestuur van Stichting Geef een knuffel graag aan u voor. Naast initiatiefnemers Martijn en Laura Westerbrink bestaat het bestuur uit Bert Hukema, Marlieke de Haan en Tamara Magdelijns.

De stichting is begonnen als eenmalige actie om geld in te zamelen voor de NCFS maar inmiddels uitgegroeid tot een echte stichting met meerdere evenementen per jaar.

In onze directe omgeving was er eigenlijk niemand die echt bekend was met de ziekte CF. Hierdoor hebben we in september 2010 besloten om de opbrengst van de boeken verkoop op de Jaarmarkt in Olst niet in onze eigen portemonnee te steken, maar ten goede te laten komen aan de NCFS (Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting).  Naast een enorme opbrengst op de dagen van de jaarmarkt zelf zijn we actief doorgegaan met de verkoop van de NCFS knuffels. Tijdens het verkopen van de NCFS knuffels kregen we meerdere keren een extra donatie van mensen, omdat ze wel wilden doneren, maar niet direct een knuffel hoefden.

De oma van Martijn kwam uiteindelijk met dé oplossing voor deze donaties: “Ik wil wel graag 2 aapjes van jullie kopen. Maar ik weet niet zo goed wat ik er mee moet, dus als je wilt mag je ze ook naar kindjes in het ziekenhuis brengen”. Een fantastisch idee en zo ontstond Geef een knuffel.
We hebben in de afgelopen jaren gelukkig een hele groep actieve vrienden en vrijwilligers om ons heen verzameld die actief meehelpen met onze actie. Het is zo groot geworden dat wij op 19 november 2014 een officiële stichting geworden zijn. En een stichting kan natuurlijk niet zonder bestuur! Wij stellen hieronder het bestuur van Geef een knuffel aan u voor:

Martijn Westerbrink – voorzitter

Mijn naam is Martijn Westerbrink, en samen met Laura ben ik de oprichter/starter van de actie Geef een knuffel. Ik ben me gaan inzetten voor de NCFS nadat we een aantal jaren geleden geconfronteerd werden met de teruglopende gezondheid van een vriendin van ons. De ziekte CF zorgde ervoor dat haar longfunctie flink terugliep, wat zorgde voor letterlijk benauwde situaties. Omdat we fysiek niks voor haar konden doen, hebben we besloten geld in te gaan zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte CF, via de NCFS. Het begon met het verkopen van boeken op de jaarmarkt in Olst, en hoewel we dat nog steeds doen hebben we ondertussen nog meer acties en evenementen opgezet waarmee we geld inzamelen. Uiteindelijk hopen we natuurlijk met het ingezamelde geld het onderzoek naar de ziekte dermate ondersteund te hebben dat er goede medicatie voor ontwikkeld kan worden. Daarnaast heeft de stichting natuurlijk een tweeledig doel, want van de opbrengst kunnen we knuffels kopen die naar kinderen gaan die wel een knuffel kunnen gebruiken. Zo zien we direct resultaat!
Wij organiseren graag leuke evenementen en verkoopmomenten, komen jullie ons dan bezoeken? Samen strijden we tegen CF!

Laura Westerbrink – secretaris

Mijn naam is Laura en samen met Martijn heb ik Geef een knuffel in het leven geroepen! Wij vinden het allebei erg mooi om iets te kunnen doen voor onze medemens. Een aantal jaren geleden zijn wij begonnen met geld inzamelen voor de NCFS. We hadden ook bijvoorbeeld het KWF kunnen kiezen (wat ook zeker een goed doel is!), maar daar zamelen al heel veel mensen geld voor in. De NCFS was een aantal jaren geleden nog niet zo bekend, terwijl CF toch de meest voorkomende erfelijke ziekte is in West-Europa. Daar wilden we iets voor doen!

Inmiddels is Geef een knuffel officieel een stichting, waar we heel blij mee zijn. We steunen niet alleen het wetenschappelijk onderzoek, maar we kunnen ook knuffels doneren aan kinderen die het minder goed hebben. Dit kunnen kinderen in ziekenhuizen zijn (met CF, maar ook met andere aandoeningen), of kinderen die bijvoorbeeld opgroeien in een gezin waar geen geld is voor speelgoed/knuffels. Als het kindje maar een extra knuffel kan gebruiken is het al goed!

Dit geeft ons een goed gevoel, maar ook heel veel andere mensen. En daar doen we het uiteindelijk voor!

Marlieke de Haan – penningmeester

Ik ben Marlieke de Haan. Toen Laura en Martijn een aantal jaar geleden hulp nodig hadden om op de jaarmarkt van Olst boeken te verkopen voor de NCFS, zei ik daar natuurlijk geen nee tegen! En ook de jaren erna niet. Elk jaar een erg gezellige dag waarbij we geld inzamelen voor de NCFS en de opbrengsten zijn elk jaar weer verbazingwekkend hoog. En toen Laura en Martijn met het idee voor Geef een knuffel kwamen, was ik ook direct enthousiast en bereid om me daarvoor in te zetten. Een goed doel dat niet een, maar zelfs twee goede kanten heeft! Niet alleen kan het geld gebruikt worden voor onderzoek naar CF, maar ook de verkochte knuffels gaan naar zieke kindjes of hun familie. Wat mij betreft een fantastisch initiatief!

Tamara de Waal – algemeen bestuurslid en ambassadrice

Mijn naam is Tamara de Waal-Magdelijns en ik ben ambassadeur van de stichting Geef een knuffel. Laura en Martijn hebben mij hiervoor gevraagd omdat ik zelf Cystic Fibrosis heb en waarschijnlijk één van de redenen ben dat zij deze stichting zijn begonnen.

Ik weet zelf maar al te goed hoe het is om vaak en lang in het ziekenhuis te liggen, en daarom zet ik mij voor 100% in voor deze prachtige stichting die niet één, maar zelfs twéé goede doelen heeft (knuffels uitdelen aan zieke kinderen en tegelijkertijd hiermee geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek).

Ik ga hier met veel plezier mee aan de slag!

Bert Hukema – algemeen bestuurslid

Mijn naam is Bert Hukema 28 jaar en werkzaam bij Westfalen Medical BV.
Dit bedrijf levert onder andere aan bijna 7.000 chronisch zieken zuurstof.
Binnen deze groep chronisch zieken valt ook de CF groep.

Een aantal jaren geleden heb ik via mijn kennissenkring Tamara ontmoet. Ik heb haar aan een baan geholpen. Via Tamara kwam ik in aanraking met deze prachtige stichting.

Naast mijn passie voor mijn werk, ben ik ook een sportman in hart en nieren. Deze gedrevenheid is de afgelopen jaren al goed van pas gekomen tijdens het organiseren van evenementen (bijvoorbeeld ATB Salland www.atbsalland.nl) met als doel ” geld ophalen voor de stichting”.

Ik ben blij met mijn functie binnen de stichting. Deze zal ik met volledige inzet en gedrevenheid vervullen.

Monique Wijnhoven – algemeen bestuurslid

De reden dat ik, Monique Wijnhoven, bestuurslid ben geworden van de Stichting Geef een knuffel is dat deze stichting twee doelen dient: fondsen werven voor de longziekte Cystic Fibrosis en knuffels schenken aan kinderen die ze nodig hebben. Voor beide goede doelen wil ik me graag inzetten. In mijn dagelijks leven heb ik veel met stichtingen (ANBI’S) te maken in mijn hoedanigheid van intermediair tussen de stichting en de notaris bij het afwikkelen van nalatenschappen

 

Het begon met een simpel zinnetje, met deze actie als gevolg, en hopelijk een enorme opbrengst als resultaat…
Helpt u mee? Bij voorbaat onze hartelijke dank!